H BALABALA BAMBALUNA, ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ, ΠΑΙΖΕΙ ΦΛΟΓΕΡΑ!

H BALABALA BAMBALUNA, ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ, ΠΑΙΖΕΙ ΦΛΟΓΕΡΑ!
ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΠΛΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΕΝΝΗ, ΓΑΝΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΖΕΣΤΟ ΑΧΝΙΣΤΟ ΚΑΦΕ! ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Σάββατο 10 Μαΐου 2008

"OI KARAMEΛΕΝΙΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ TASCHA* ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΖ" & "ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ BALABALA BAMBALUNA!"

BLANKET

CAT HAT!

BLACK CAT!

ANGEL TIME!

FLYING FAIRY BIRD!

FAIRY DUST!

CROW DELIVERS FLOWERS!

CLOSE FLYING BIRD!

FRIDA WITH SUNFLOWERS!

FRIDA KAHLO WITH FRUIT BOWL AND PARROT!

FRIDA KAHLO AND BLACK CAT!

FRIDA AND BLUE DINGO!

FAIRY DUST!

PEACOCK!

MEOW, BLACK CAT!

A LETTER TO DIEGO!

HOMAGE TO FRIDA KAHLO!

MORE CAKE, PLEASE!

SUGAR AHHHH HONEY, HONEY!

SNOWANGEL!

SIAMESE CAT FAIRY!

SEEDLING!

SLEEPING LADYBUG BABY GIRL!

DOG KISSES!

PUPPY LOVE!

WALKIE!

UNDER THE STARS WITH KITTY!

WAITING WITH KITTY!

ANGEL!

WING AND A PRAYER!

WINDY DAY!

THREE BLACK CATS!

3 FACES OF FRIDA!

THREE FRIENDS!

TRICK PONY!

TRICKY KITTY!

SLEEPY BUNNY TIME!

TA DA! BLACK CAT TRICKS!

THE SIAMESE CAT FAIRY!

3 BLACK CATS PORTRAIT!

QUEEN WITH DUCKS!

SCOTTIE DOG!

SCOTTIE DOG PUPPY!

SIAMESE CAT AND SUSHI!

SISTERS!

PET BIRD!

PINSTRIPED MERMAID!

POSTCARD FAIRY!

REDHEAD MERMAID!

PRIMITIVE ANGEL!

MINKYS BLACK CAT!

MR BLUE BIRD!

MR. BIRD!

FLYING ANGEL!

ORIGINAM PROTRAIT!

LOUNGING FRIDA KAHLO WITH CAT!

VALENTINES STRING OF HEARTS!

MEETING THE GOLDFISH!

MERMAID IN CORSET!

MIDNIGHT CAT!

HUGS FOR BUNNY!

LADY BUG FAIRY!

LITTLE BABY KITTENS!

LITTLE BLUE BIRD!

LITTLLE LIZZY AND BUNNY HAVE DESERT!

FRIDA KAHLO WITH BLUE DOG!

FRIDA KAHLO CAMEO!

FRIENDS!

GIRL WITH BLACK CAT!

HORSE RIDER!

CATCHING SNOWFLAKES!

CROW ON YOUR HEAD!

FAIRY TEA TIME!

FRIDA KAHLO BIRD'S NEST HAIR-DO!

FRIDA KAHLO WITH BLACK CATS!

CAMEO PIN GIRL!

CANDY HEART WINGS!

CAT IN BATHROOM SINK!

CAT WITH FLOWERS!

BIRDS AND KITTENS!

BLACK CAT WITH LADY!

BLUE LADY WITH CAT AND BIRD!

BUMBLE BEE DRESS!

BUNNY BASKET SWEET!

A GIRL AND HER DOLL!

ANGEL-FISH MERMAID!

ANGEL WITH BLACK CAT!

BIKE RIDE TO THE VET FOLK!

BIRD CAGE AND CAT!


ΠΑΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ, ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ, ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΕΔΩ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MOY "ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ BALABALA BAMBALUNA!" ΩΡΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΤΟΥ ΞΑΝΑΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2003. Η BALABALA BAMBALUNA ΜΕ ΤΟΝ HER MANFRIEND, ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ, ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗς ΚΡΗΤΗΣ! Η BALABALA ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΓΝΗΣΙΟ ΧΙΠΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΚΑΙ Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ CAMPING.
H BALABALA BAMBALUNA ΟΜΩς ΠΟΛΙΟΡΚΗΘΗΚΕ ΣΦΟΔΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΜΙΧΑΕΛ, ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΝΕΔΩΣΕ. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ, ΕΚTOΣ TOY ΠΡΙΓΚΗΠOΣ ΠΟΥ "ΔΕΚΑ ΠΟΥΛΑΚIA ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΚΙΤΣΟΒΟΥ ΤΗ ΡΑΧΗ"!
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ, Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΓΥΡΙΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗς BAMBALU, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΚΕΙΝΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΚΟΑ!
ΜΑ Η BAMBALUNA "ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΧΕΙΟ" ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΕΛ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ, ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΜΙΚΡΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ!!!
ΝΑ, ΛΟΙΠΟΝ, Η BALABALA BAMBALUNA ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΕΛ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ:

"ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2003 & ΑΜΟΡΓΟΣ!
Χωριό Θολάρια, πάνω ψηλά από την Αιγιάλη. Μίαν υπέροχη εκκλησία μεγάλη, των άγιων Αναργύρων, μάλιστα! Σημαντικοί άγιοι για μένα. Νομίζω ότι με ακούνε. Μεγάλη, με γιρλάντα, εκκλησία, κλειστή τέτοιαν ώρα, 6 το απόγευμα, και δίπλα το καφε-ουζο-μεζεδο-παντοπωλείο "Καλή Καρδιά", τ' ορκίζομαι, αλήθεια!!!
Παιδάκια παίζουν στην αυλή της εκκλησίας, από κάπου να, τράβηξαν ένα λαστιχάκι και κάνουν τον Spiderman, 2 αγοράκια και ένα κοριτσάκι. 3 κορίτσια μισολυκείου μιλούν για αγόρια, παραπέρα, και στη "Καλή Καρδιά" τα γερόντια, υπέροχα όλα τους. Ολοι τους, μωρά και μεγάλοι, στρουμπουλοί και μάλλον κοντοί, πολύ στρουμπουλοί αλλά γεροί, με μεγάλα μάτια και μεγάλο μέτωπο. Και τα γερόντια, με ένα χαμόγελο όλα τους, ένα "Καλημέρα παιδί μου", "Στην υγεία σου", σαν φταρνίστηκα, και "Α, δεν ήξερα ότι είστε Ελληνες ν' ανοίξουμε κουβέντα!".

Ωραία λοιπόν, και μωρά, και νιάτα, και γερόντια, όλα τα 'χει η Αμοργός! Καλά πάει! Και η κυριούλα της "Καλής Καρδιάς" που με σερβίρει, τόσο γλυκιά, μου θύμισε το Μαρικάκι μου, τη γιαγιά μου. "Φωτογραφία! φωτογραφία!" φώναξα. Και κείνες τις γριούλες που βγαίνουν απο τον αυλόγυρο της εκκλησίας, αδελφούλες, σαν κοριτσάκια με άσπρα μαντήλια και μπαστουνάκια και ανοιχτά χρώματα. "Φωτογραφία!". Φωτογραφία και το παντοπωλείο! Και δεν ξέρω για τα άλλα νησιά, αλλά εδώ, απ' όπου περνάμε, ελληνικές ταινίες βλέπω, και έξω μια γαλήνη, και μέσα ο Δόγκανος, ο Κωνσταντάρας, με τις μηχανορραφίες του και ξάφνου, το δυνατό μου, καθαρό, αβίαστο γέλιο να σπάει την ησυχία, μα δεν μπορώ, έχει πλάκα!

Καιρός θαυμάσιος και γλυκύτατος, ούτε τζάκετ-ακι δεν χρειάστηκε, απανεμιά. Μόνο κάτι σύννεφα να γλείφουν τη βουνοκορφή και να γλυστρούν προς τα κάτω, αλλά για να χαθούν. Και δω, στη "Καλή Καρδιά", κάθεται ένας άντρας, γεμάτος, με μακριά μαλλιά και ροζ πουκάμισο. "Να, και ένας μπακλαβάς" σκέφτηκα. Δεν ξέρω γιατί διάλεξα τη λέξη "μπακλαβάς", όχι απαραίτητα επιθετικά, γιατί άλλωστε? Ισως γιατί όντως μου θύμισε, έτσι αφράτος και ροζ, ένα μπακλαβά. Και κάτι γράφει! Και όταν καθόμαστε εντελώς, καταλαβαίνω ότι είναι γυναίκα, πάει να κλείσει το τετράδιο, σαν να σκέφτηκε "Αυτό είναι τώρα. Φασαριόζοι!"
Με τα τρακτεράκια μου, τα παπούτσια τα φορναρίνα, το ζωγραφιστό τζην και το τιγρέ μπλουζάκι μιας αγίου μελετίου (συμβαίνουν και αυτά) δεν της γέμισα πολύ το μάτι. Της έκανε όμως κάτι το πρόσωπο μου, και η ζώνη μου που είναι ακριβή και περίτεχνη, και σαν άρχισα να μιλώ στον Μίχαελ, για τους Αμοργιανούς, ξανάνοιξε το τετράδιο. Καταλαβαίνει ότι δεν είμαι πολύ μαλάκας, "Και 'γω γράφω, δεν το φαντάζεσαι, ε? Και τι? τώρα γράφω στο μυαλό μου και για σένα!" της λέω από μέσα μου. Τώρα έπιασε ψυχρούλα. θα βάλω το μεταξωτό μακρυμάνικο μπλουζάκι, δώρο της Γκένα, αυτό θα της κάνει ένα κλικ και θα με πιάσει λίγο καλύτερα. Και συνέχισε να γράφει, όπως έγραφε και πολύ πριν εμφανιστούμε στη "Καλή Καρδιά", της αρέσουν αυτά που είπα για τους Αμοργιανούς, ο τρόπος που μίλαγα την καθησύχασε. Μπορεί να συνεχίσει να γράφει.
Και λίγο αργότερα όταν γλυκαμένοι καθόμασταν, και ο Μίχαελ, στα δεξιά μου, είχε απλώσει το χέρι του και προστατευτικά με χάιδευε στη πλάτη, καθώς εγώ κοίταγα τα παιδιά στον αυλόγυρο της εκκλησίας, ένιωσα σαν ξάφνου να 'γινα το χαϊδεμένο παιδί των τριών μας. Ωσάν και κείνη, παρέα με τον Μίχαελ, να με χάιδεψε ενεργειακά στο κεφάλι! Μετά από ώρα, σαν είχε βασιλέψει για τα καλά, αλλά μία σταγόνα πριν στ' αλήθεια να νυχτώσει, έκλεισε και έφυγε. Μ' άρεσε αυτή η γυναίκα, η ησυχία της. Η αγάπη της για τα γράμματα. Και 'γω αγαπάω τα γράμματα.

Αργότερα, επιστρέφουμε στη "Σελήνη", Πωπώ, είναι σαν τη "Γαλήνη", το ολλανδέζικο εστιατόριο που δούλευα στη Κρήτη! Μέσα χορεύουν, ωραία ατμόσφαιρα, ακόμη και γω Ursus Rotter με πορτοκαλάδα παρήγγειλα. Ολοι εδώ! Ο αρχαιολόγος, οι δυο γειτόνισσες, οι μάλλον λεσβίες, ένας σαν γερμανός με μαύρο πουκάμισο και λινό σακάκι που νωρίτερα, στη Θολάρια, χοροπήδαγε κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια, μπρος μας, καθώς καθόμασταν στη "Καλή Καρδιά", κάνοντας έναν παππού, που ανέβαινε, να απορήσει και να γυρίσει να τον κοιτάξει, εδώ μέσα είναι τώρα και χορεύει, και ο Μίχαελ νομίζει ότι είναι ζωγράφος. Και ο κύριος, που κάτω απο τους πίνακες του ζωγράφου Μann, στου Παναγιώτη, μου μίλαγε για τον ζωγράφο που την κοπάνησε κάνα δυο χρόνια πριν, ε, και αυτός δίπλα μας είναι, και μόλις πήγε και πήρε ένα ακόμη μισό κιλό κρασί. Χαρούμενοι όλοι και ανοιχτή ενέργεια, και φιλική! Μου αρέσει η Αμοργός! Αψογη η πρόταση του Μίχαελ να 'ρθούμε εδώ! Ναι, και μία παρέα Αλβανών, συμμαζεμένοι όμως καλώς, και 3 κοριτσάκια ξανθά, που πριν στο δρόμο στροβιλίζονταν, μαλάκα, they really dance inside! techno is, but uplifting and good! Kαι γω κουνιέμαι, και ολωνών τα πνεύματα φαίνεται να ξύπνησαν και να κουνιούνται, και μετά, ξανά πάλι, κατι spanish-ish βάζει ο Bαγγέλης. Του αρέσουν τα ισπανικά, νομίζω, ιδιαιτέρως.
Μα γιατί νομίζω ότι τους ξέρω όλους? Και αυτόν τον γείτονα, με τους Pink Floyd, που όλο και κοιτάζω μπας και με κοιτάζει, απο την αυλή του δωματίου μου. Σήμερα με κοίταγε καθώς στο Νίκο καθόταν, πολύ. Και τώρα απέναντι μου κάθεται, και με κοιτάζει.

Φώτιση, αυτή είναι η λέξη. Φώτιση ζήταγα απο την Παναγία, τον αι-Νικόλα και 'γω δεν ξέρω απ' όσους άλλους, στις βόλτες μας σήμερα και στα ξωκκλήσια. Ε, την είχα μία τοσοδούλα! Και ο ύπνος είναι γιατρειά ,καμιά φορά. Σήμερα το πρωί, ξύπνησα και ένα φως μέσα μου. Τα ίδια θέματα ναι, είναι πάντα εκεί, αλλά να μη με πνίγουν και να μην μ' έχουν πιάσει από το λαιμό. Εχε πίστη, έχε πίστη και θα 'ρθει.
Αυτό θα πει καλό νησί, καλό μέρος, μικρά φώτα να ανάβουν μέσα σου και να σε δροσίζουν, μικρές πηγούλες να σε ξαποσταίνουν, μία ησυχία σαν να 'μαι σε ξέφωτο, ούτως ή άλλως, ήμουν κυριολεκτικά σε ξέφωτο, πριν λίγο, στα ψηλά με την υπέροχη θέα, όλο το κόλπο κάτω της μυστικιστικής Αιγιάλης, από τα Θολάρια! Να συνειδητοποιούμε πού βρισκόμαστε κιόλας.χιχι."

Βalabala Bambaluna!!

-----------------------------------

* ALL PAINTINGS ABOVE ARE MADE BY THE CANADIAN ARTIST ΤΑSCHA! YOU CAN CHECK HER PAINTINGS, AND EVEN BUY SOME OF THEM, AT HER BLOG: http://timewithtascha.blogspot.com

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι φοβερές εικόνες! Η αγαπημένη μου είναι αυτή με την πασχαλίτσα!

habilis είπε...

Απο τα καλλιτερα blogs που εχω δει!!!

Ανώνυμος είπε...

Δίνω κι εγώ μια ψήφο στην κοιμόμενη πιπινοπασχαλίτσα κι άλλη μία στην στρουμπουλή νεροχυτογατούλα!

balabala bambaluna ( pink, of course ) είπε...

NICKY, HABILIS, TEDDYBOY! ΤΙΜΗ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΝΕΡΟΧΥΤΟΓΑΤΟΥΛA!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
BALABALA BAMBALUNA.

TeddyBoy είπε...

Balabalblablablalalbauna βάλε αυτόγραφο!

Το δικό σου συγκεκριμένα θα περιμένω με πολύ ενδιαφέρον να το δω. Οδηγίες και πρόσκληση στο Blog85100!

Αν το έχεις κάνει ήδη, ή βαριέσαι αγνόησε μας!

Unknown είπε...

τι υπέροχο μπλογκ!
πραγματικά, δεν ξέρω πώς να εκφράσω τη γλυκα που μου άφησε αυτό το νανούρισμα με χρώματα και καλή διάθεση...
μπαμπαλούνα, θυμάσαι να μου ΄ρθεις την πέμπτη αυτήν στην εσηέα, ακαδημίας 20, στις 6και μισή το απόγευμα; θα το χαρώ πολύ! ειδοποίησέ με αν είναι σε παρακαλώ...

ILIAS είπε...

Γατούλες, σκυλάκια, πασχαλίτσες, γοργόνες, λαγουδάκια, καναρινάκια, όμορφα πολύ όμορφα Balabalabambaluna!