H BALABALA BAMBALUNA, ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ, ΠΑΙΖΕΙ ΦΛΟΓΕΡΑ!

H BALABALA BAMBALUNA, ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ, ΠΑΙΖΕΙ ΦΛΟΓΕΡΑ!
ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΠΛΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΕΝΝΗ, ΓΑΝΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΖΕΣΤΟ ΑΧΝΙΣΤΟ ΚΑΦΕ! ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ! KAI XAΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ "ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ" ΤΗΣ ΕΤ3!



11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007, ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΡΙΤΗ.
---------------------------------------------------
"baby, baby, please dont say maybe!" ρεφραιν απο τραγουδακι. μαζευτηκαν και σε εκπομπη με τον χατζηνικολαου να μιλησουν για διαχωρισμο σκληρων απο μαλακων ναρκωτικων και γι' αποποινικοποιηση των μαλακων. με αποτελεσμα ενα μικρο χαος, ενα απονενοημενο διαβημα, αοριστιες και μια αισθηση αποκαματος, με τον τηλεοπτικο χρονο παντα να μην επιτρεπει σε οιονδηποτε να ολοκληρωσει τα οσα λεει και εννοει και θελει να πει, με τους συμμετεχοντες να μην ειναι απαραιτητα επαρκεις γνωστες του θεματος, με μεμονωμενες μονον καποιες μικρες ενδιαφερουσες ιατρικες πληροφοριες και δυο-τρεις μικρες προσωπικες αποψεις.

για να βγαλει καποιος ακρη μια ειναι η λυση, να βαλει κατω και να μελετησει ολες, μα ολες, τις ιατρικες ερευνες που εχουν γινει για τις πιθανες βλαβες που ενδεχεται να προκαλουν τα μαλακα ναρκωτικα, και ολες, μα ολες, τις ερευνες για το κατα ποσο τα μαλακα ναρκωτικα οδηγουν στα σκληρα. και οταν λεμε "ολες" θα πρεπει να εννοηθουν ολες, στη κυριολεξια, οι ιατρικες ερευνες που εχουν γινει, απο τις πιο γνωστες εως τις πιο μικρες και παραμελημενες, και απο τις πολυ πρωτες εως τις πλεον προχωρημενες και προσφατες.
και δευτερον, μια επιτοπια μελετη στην ολλανδια, και συνεντευξεις με ολους οσους ειδικους επιστημονες γνωριζουν, απο πρωτο χερι, ποια ειναι τα οσα εως τωρα συμπερασματα εχουν εξαχθει απο την αποποινικοποιηση των μαλακων και την ελευθερη εμπορια στη χωρα.

θελει μια δημοσιογραφικη μελετη, σαν μελετη που θα κανε αριστος φοιτητης για μαστερ. βεβαια, θα πει κανεις πως εαν προκειται για τετοια προετοιμασια δεν μιλαμε για απλη δημοσιογραφικη εκπομπη μα για εκπομπη-ντοκυμαντερ που εως και για σχετικο βραβειο θα μπορουσε να προταθει. μα ουτως η' αλλως, χρειαζεται μια ιδιαιτερη προετοιμασια για την οργανωση συζητησης με τετοιο θεμα, και οχι απλως να καλει ο δημοσιογραφος 10 ανθρωπους που ξερει, για να τα πουνε αυριο το βραδυ, χωρις καμια προετοιμασια. γι' αυτο και σχεδον ποτε τους οι εκπομπες τους δεν μενουν στη θυμηση μας και σε ο,τιδηποτε "μας".

και εδω, να χαιρετισω την εκπομπη "ανιχνευσεις" της ετ3 που θεωρω υποδειγμα. κατα βαση, τα θεματα που αναπτυσσονται ανηκουν στο χωρο των πολιτικων επιστημων οπως φιλοσοφια, πολιτικη φιλοσοφια, διπλωματικη ιστορια, εξωτερικη πολιτικη, διεθνεις σχεσεις. ο αριθμος των καλεσμενων ειναι ενα ωραιο νουμερο, 4 ή 5, ουτε λιγοι ουτε πολλοι. ολοι οι καλεσμενοι ειναι υπερ του δεοντος ενημεροι για το θεμα που θα αναπτυξουν, καθως ειναι καθηγητες κυριως ανωτατων ιδρυματων, και με ειδικευση στο θεμα για το οποιο καλουνται. ο δε κυριος σαββιδης, ο δημοσιογραφος και δημιουργος της εκπομπης, εαν και εκ πρωτης και φυσιογνωμικα δεν δειχνει να ειναι ετσι ενημερος και μορφωμενος, αποδεικνυεται ολως ιδιαιτερως ενημερος και μορφωμενος καθως ειναι σε θεση να κανει και καιριες, και εις βαθος, και πιο "elaborated", και πιο "τεχνικες" ερωτησεις. και δεν γνωριζω πώς, μα αν και ο τηλεοπτικος χρονος παντα επικρεμαται των κεφαλων τους, ολοι οι καλεσμενοι κατορθωνουν να ξεδιπλωσουν πληρως και με ανεση τις οποιες αποψεις τους. γι' αυτο, και στο τελος της καθε εκπομπης, ειναι τοσα τα ενδιαφεροντα που εμαθα που νιωθω την αναγκη να τα σημειωσω κατω-καπου-γρηγορα, μην και τα ξεχασω. ευγε στις "ανιχνευσεις"!

balabala bambaluna.

4 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ειδα για λιγο την αρχη της εκπομπης και καταλαβα αμεσως το που θα παει η συζητηση...
Να ξερεις οτι τετοιες κουβεντες στα μεγαλα καναλια γινονται απο ασχετους με σκοπο να προκαλεσουν,να δημιουργησουν συγχηση και οι τηλεθεατες να οδηγηθουν σε λαθος συμπερασματα...
Αυτα ειναι μερικα απο τα κολπακια της AGB και των πολιτικων που παιζονται απο πισω...

balabala bambaluna ( pink, of course ) είπε...

δηλαδη, χαλια! αγαπητε, preza tv.

ILIAS είπε...

Είδα και εγώ λίγο την εκπομπή και αποφάσισα να κλείσω την τηλεόραση και να ακούσω μουσική για να ηρεμήσω. Μου ήρθε να ξεράσω με αυτά που λέγανε. Μ'αρέσει που είχανε και το κομματόσκυλο τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ να μας λέει πως όλα είναι ντάξει. Μάλλον ο ΟΚΑΝΑ θέλει αποτοξίνωση...Πώς το έλεγε η Ιθάκη η θεραπευτική κοινότητα; ΚΑΙ Ο ΟΚΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΑΞΕΙ! ΧΑΧΑ. Μόνο ο Κλεάνθης Γρίβας πήγε να πεί κάτι και πέσανε να τον φάνε

balabala bambaluna ( pink, of course ) είπε...

ναι, ΕΚΤΟΡΑ, οι κοπανοι, πεσανε να τον φανε καποιοι συντηρητικοι τον γριβα! ο αρης δαβαρακης ηταν σεμνος, επισης. παντως ηταν μιαν αχρηστη εκπομπη αυτη του χατζηνικολαου.
φιλι,
balabala bambaluna