H BALABALA BAMBALUNA, ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ, ΠΑΙΖΕΙ ΦΛΟΓΕΡΑ!

H BALABALA BAMBALUNA, ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ, ΠΑΙΖΕΙ ΦΛΟΓΕΡΑ!
ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΠΛΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΕΝΝΗ, ΓΑΝΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΖΕΣΤΟ ΑΧΝΙΣΤΟ ΚΑΦΕ! ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2007

ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΒΑLABALA BAMBALUNA! MEΡΟΣ Β'.

MySpace Graphics
MySpace Graphics

MySpace Graphics
MySpace Graphics

MySpace Graphics
MySpace Graphics

MySpace Graphics
MySpace Graphics

MySpace Graphics
MySpace Graphics

MySpace Graphics
MySpace Graphics

MySpace Graphics
MySpace Graphics

MySpace Graphics
MySpace Graphics

MySpace Graphics
MySpace Graphics

MySpace Graphics
MySpace Graphics

MySpace Graphics
MySpace Graphics

MySpace Graphics
MySpace Graphics

MySpace Graphics
MySpace Graphics

18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003, ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ.
----------------------------------------------------------

εαν τα φτερα και πουπουλα των πουλακι-διων αποτελουν ενδειξη παρουσιας αορατης αγγελων τοτε το σπιτακι μου με τα φτερα και ασπρα πουπουλακια των καναρινιων μου εχει γινει κανονικο κονακι αγγελων! στο πατωμα, πουπουλακια, αναλαφρα κουτσικα συννεφακια, σαν τους ηλιους στους αγρους που αναπηδουν, σαν στο avatar της aerini-s, αναμεσα τους περπατω, στο γραφειο ειδικα, οπου τα 6 μου πουλακια πετουν ελευθερα, και στη κρεβατοκαμαρα, στης οποιας τη μπαλκονοπορτα τα βγαζω, μεσα στα κλουβακια τους, για καθαρο αερα και yellow mellow ηλιο!
πλακα δε μεγαλη εχει που το ενα καναρινι-μελινουα μασαει και αναμασαει με το ραμφος του ενα πουπουλακι, σαν τον αγροτη που ραχατι κανει στον αγρο, κατω απο το καπελλο του, μασουλωντας ενα σταχυ!
γιατι το καλοκαιρι ειναι η εποχη που ξεπουπουλιαζονται τα πουλακια, ισως γιατι κανει ζεστη? ρωτω με περισση ευφυια.

κατι παρομοιο ειχα παρατηρησει στη βιεννη. πολλα πολλα περιστερια, οσα κι εδω στην αθηνα. εδω ομως σπανιως βλεπω φτερα περιστεριων. ενω στη βιεννη, σε οποιο πεζοδρομιο περπατουσα να, ενα φτερο εδω, να, ενα φτερο εκει να, κι ενα παραπερα! τουτεστιν, αν ισχυει η ιδια αρχη, τοτε η βιεννη ειναι η πολις των αγγελων!!!
ποσο θα μου αρεσε να ειναι αληθεια ολα τουτα, τα τοσο τρυφερα και ανακουφιστικα και παραμυθενια!!! τι χαρα, και τι ενθαρρυνση για το υπολοιπο της ζωης μας εαν πραγματι ενα φτερακι πουλιου υποδηλωνε παρουσια αγγελου!
να γερνεις πανω στο γραφειο σου σαν αποκαμωμενος και να χαιδευει το κεφαλακι σου ενας αγγελος για να σε γλυκανει, να σου ψιθυριζει στο αυτι για αρμονια, αληθεια, και αυταρκεια, γλυκολογα για να υπομεινεις τα οποια δυσκολα της ζωης. και να σου δινει και ενα φιλακι στο κεφαλακι, μετα το χαδακι!

να πως το λεει το βιβλιο ακριβως.
αλλα μια στιγμη, ενα διαλειμματακι πρωτα, να δω τι κανουν. στο μπαλκονι και τα 6 μου, σε 3 κλουβακια, σε μια απο τις πιο ωραιες ωρες της ημερας οπου ο ηλιος δυει και μονο γλυκος ειναι πλεον και λιγο αερακι αχ, να, τοσο δα, και σκυβω στα τοσοδουλικα και τους τραγουδαω "πουλακια μου, πουλακια μου, χαζουλικα πουλακια μου...λα λα λα" σαν αρια σε οπερεττα, σε ρυθμο και γευση ρετρο η' αττικ.

λοιπον, συμφωνα με το βιβλιο, ολοι μας εχουμε τον φυλακα αγγελο μας. μετα τους βιβλικους χρονους και τους μεσαιωνικους, παρατηρειται στις μερες μας μια τριτη μαζικη εμφανιση αγγελων. οι αγγελοι ειναι υψηλης συχνοτητος πλασματα και περιμενουν ναι, προσεξτε αυτο το ρημα "περιμενουν" γιατι ολα τα θετει σε μια νεα βαση, περιμενουν λοιπον να μας βοηθησουν. λογω της καθεστηκυιας πνευματικης ταξης των πραγματων του συμπαντος, οι αγγελοι δεν μπορουν να βοηθησουν εαν δεν τους το ζητησουμε εμεις. απο τη στιγμη που τους επικαλεσθεις, περιχαρεις και ενθουσιασμενοι ξεκινουν να βοηθουν, να προστατευουν και να λειαινουν λιγο το σκληροτραχηλο μονοπατι της ζωης μας, οπου ειναι τουτο εφικτο. το κλειδι ειναι να τους ζητησεις βοηθεια αλλιως απο μονοι τους δεν δυνανται.
οσο δε εξελισσομεθα ως υπαρξεις ολο και υψηλοτερας κλασεως αγγελοι μας προσεγγιζουν, οπως οι αρχαγγελοι.
καποιες φορες δε, οι φυλακες-αγγελοι μας υπενθυμιζουν και με πιο απτα σημαδια εως και με φυσικα αντικειμενα πως ειναι παροντες και ετοιμοι να μας βοηθησουν. ενα φτερο απο πουλακι σαν φτερο αγγελου, αγγελακια στη διακοσμηση μιας βιτρινας, μια εικονα αγγελου η ακομη η λεξη αγγελος, η' μια αναπαντεχη αναφορα σε αυτους σε σελιδα ενος περιοδικου που ανοιγουμε, στην τηλεοραση και στο ραδιοφωνο! ενιοτε κανουν ενα περασμα και απο τα ενυπνια μας και τελος σε εξαιρετικες περιπτωσεις μπορουμε να τους δουμε σε μια οπτασια.
απο ολα τουτα, εκεινο που κυριως εγω κρατω ερχεται απο ενα αλλο βιβλιο, θρησκευτικο.
συμφωνα με τουτο, οταν γινεται λειτουργια σε μιαν εκκκλησια, στο ιερο, ο "εχων οραση" μπορει να διακρινει αγγελους στο πλευρο των ιερεων. και τουτο εγω το πιστευω, και το πιστευω γιατι μου φαινεται λογικο!

--------------------------------------------------------------------------------

να, λοιπον το μερος βου = Β' για τα πουλακια που, οπως εγραφα το μεσημερακι στο sync live, ελευθερα τα 'χω να πετουν, 3 μερες τωρα, μεσα στο σπιτι. τους βαζω τριτο προγραμμα, μα τωρα εχει εκπομπη ο γιαννης πετριδης και αναφερεται στη δισκογραφικη εταιρεια ΦΟΡ ΕΙ ΝΤΙ και ακολουθουν κομματια των dead can dance και bauhaus.
και αναρωτιεμαι κατα ποσο τουτη η ροκ και μελαγχολικη κατα μια πολυ συγκεκριμενη εννοια και συχνοτητα μουσικη ειναι ικανη να γιανει. ναι, να γιανει.
επιστημονες ερευνητες εφθασαν σε δυσοιωνα αποτελεσματα για τη ροκ και συγχρονη μουσικη. και επιμενουν να... επιμενουν πως ειναι η κλασικη μουσικη, και παλι οχι ολη αλλα ειδικα του μοτσαρτ και η μπαροκ, που αποδεδειγμενα κανουν καλο σε ολους μας και μας υγιαινουν και μας γιανουν. σε ολη τη πλαση, σε ολα τα ζωντανα, σ' ολους τους καρπους, στα ζωα, στα πουλακια, σε μας τους ιδιους.
με τη κλασικη μουσικη, οπως και με τη κελαηδημα των πουλιων και τους φυσικους ηχους, οπως το θροισμα των φυλλων και το κελαρυσμα των νερων, οι καρποι των φυτων γινονται μεγαλυτεροι, πιο γεροι και πιο ομορφοι διοτι οι χυμοι μεσα τους, οπως και μεσα μας, πως να το θεσω?, σαν μια φο'ρα να παιρνουν, τρεχουν με μεγαλυτερη εμπνευση, ορεξη και δυναμη σ' ολο το καρπο και σ'ολο μας το κορμι και ετσι η πλαση ολη, οπως και μεις σα μερος της, υγιαινουμε και ομορφαινουμε.

κοιταξαν κομματια παγου σε πειραμα, και οι παγοι που σχηματιστηκαν με τη υποκρουση κλασικης μουσικης εχουν κατω απο το μικροσκοπιο, σαφως καλυτερα και πιο ξεκαθαρα εως και ομορφοτερα και συμμετρικωτερα γεωμετρικα σχηματα σε συσκριση με τα κομματια παγων που δεν δημιουργηθηκαν με την υποκρουση μουσικης.
λενε πως, στα βουνα, τα δεντρα, αν ψηλωνουν οσο μπορουν να ψηλωσουν, το οφειλουν στα κελαηδηματα των πουλιων, αλλιως διχως τα πουλακια, αυτα θα ησαν μικροτερα και ουχι τοσο γερα.
και παρατηρω τα πουλακια οσην ωρα ακουγονται τοσο οι dead can dance οσο και oι bauhaus να στεκονται απολυτως ακουνητα. ειναι γιατι εχουν μεινει εμβροντητα απο την ωραιοτητα η' γιατι εχουν φρικαρει? χιχι. κλειδωσα το σπιτι και εφυγα με το ραδιο ανοικτο παραμενοντας στην απορια για οσο βαδιζα γρηγορα να πιω επιτελους! το καφεδακι μου.
τους αφηνω το τριτο ανοιχτο σαν βγαινω εξω για δουλειες και βολτες απογευματινες.
και επειτα διαβασα οτι εκαναν μιαν ερευνα σε πολεις της βρετανιας, και στο bristol,
και αντεληφθησαν πως τα πουλακια τοσο πολυ ενοχλουνται πλεον απο τους θορυβους της πολης που αλλαξαν...ωραριο και τωρα κελαηδουν τη νυχτα! και αναρωτηθηκα κατα ποσο ενα ραδιοφωνο ανοιχτο στο τριτο για 3, 4 ωρες θα μπορουσε να καταπιεσει τα πουλακια απο το να συνομιλησουν και να εκφραστουν.
ενας ταξιτζης ομως, που ειχε κι αυτος πουλακια και πολυ τα αγαπουσε, μου ειπε οτι στα πουλακια αρεσει τρομερα η μουσικη οπως και να τους μιλας!
"που 'ν' το, που 'ν' το, το δαχτυλιδι, ψαξε, ψαξε, δε θα το βρεις! δεν θα το βρεις, δεν θα το βρεις το δαχτυλιδι που ζητεις"!

--------------------------------------------------------------------------------

γι' αυτο και γω παιζω, και βαζω στα 6 πουλακια μου ειδικα μοτσαρτ, για τον οποιο φημολογειται οτι ο χρυσος αριθμος Φ, η' αλλως η ακολουθια φιμπονατσι, η' αλλως η θεια αναλογια, η' αλλως η χρυση τομη, διακρινει αν οχι ολα, τα περισσοτερα τουλαχιστον μουσικα του εργα! γεγονος που ειτε διεπραχθη συνειδητα η' ασυνειδητα, κατοχυρωνει την ευφυια του και το μεγαλειο του. ειδικα εαν προεκυψε ασυνειδητως!
ο αριθμος φ 1,618 ειναι μιαν αναλογια που συνανταται με εκπληκτικη συχνοτητα τοσο σε φυσικες δομες οσο και σε εργα τεχνης και αρχιτεκτονικης κατασκευασμενα απο ανθρωπινα χερια. οπου η αναλογια του μηκους με το πλατος φτανει το 1,618 αντιμετωπιζεται οχι μονο ως οπτικα ευχαριστη αλλα ως θεικη, ως ο αριθμος ο οποιος ενεχει το θεο!
ο αρχιτεκτονας λε κορμπιζιε, ο ζωγραφος μοντριαν, ο λεοναρντο ντα βιντσι, ο ντεμπισι χρησιμοποιησαν τις ιδιοτητες αυτου του θεικου αριθμου στα εργα τους.

παιζει και πολυ βαγκνερ, τωρα τελευταια το τριτο. δεν τον συστηνουν σε ψυχες νεες ακομη αθωες και οχι τοσο συμπαγεις. μου αρεσει που εκπομπη απεκτησε στο σταθμο και ο γιαννης πετριδης και παρεμπιπτοντως απεβιωσε σε ηλικια 57 χρονων απο καρδια ο ανθρωπος πισω απο το punk, αλλα κυριως! πισω απο τους joy division, happy monday, new order. ηταν ο ηθικος αυτουργος και ενορχηστρωτης του ρειβ καθως ηταν στο δικο του κλαμπ, στη περιφημη χασιεντα, στο μαντσεστερ, που για πρωτη φορα ever ο σταρ πανω στη σκηνη δεν ηταν μια μπαντα αλλα ενας dj!!! ετσι ξεκινησαν τα ρειβ παρτυς! ηταν ο κεντρικος ρολος στην ταινια "24 ωρες", ο θεος να αναπαυσει τη ψυχη του! δεν θυμαμαι το ονομα του.

--------------------------------------------------------------------------------

σε ενα κηπο λοιπον μεταμορφωνοταν το σπιτι μου. ειχα ζωγραφισει τους τοιχους με βαθυτατο κ' εντονο ροζ εξαιρετικης ποιοτητας, πρασινα ανοικτα και σκουρα παραθυρα και κασες, και φυτα! φυτα οσο πιο μεγαλα γιατι περιμενω για τοσα και δεν μπορω να περιμενω και για τουτα να μεγαλωσουν. τα θελω ηδη μεγαλα.
και μετα, σαν στα παραμυθια της αραβιας και της μακρινης ανατολης, φανταζομουν μεγαλα περιτεχνα κλουβια, σαν πυργοι με καμπυλες φτιαγμενοι απο σκουρο ξυλο, και μεσα κελαηδονια και καρδερινια και αηδονια και ολα τα τρυφερα τουτα πλασματακια του κοσμου ολου, σαν σε μιαν αλλη κιβωτο του νωε, να κελαηδουν!

και περνουσα να, εδω δυο τετραγωνα πιο κατω απο το σπιτι μου, ενα καλοκαιρινο, τροπος του λεγειν, αν και τι τροπος? κυριολεκτικα, χειμωνιατικο απογευμα που 'χα βαλει σκοπο να αρχισω γυμναστηριο, διαδρομο μονο, για τα υπολοιπα δεν εχω χρονο, αν και εχω απλετο χρονο, if you know what i mean, και γω προσωπικα πιστευω μονο στην αξια του περπατηματος και της κολυμβησης. και να 'μαι κει στη γειτονια, να κατεβαινω ενα πεζοδρομιο και να ξαφνικα! να φτανουν στ' αυτια μου κελαηδησματα. τετοια, τοσα και πολλα που κοντοσταθηκα να δω! και τα κλουβακια ησαν κρεμασμενα εξω απο το μαγαζακι και σταματησα.
και ενα, δυο, τρια και το απεφασισα πολυ γρηγορα! πιο κελαηδει πιο δυνατα? εκεινο! πανω στην ακρη αριστερα. και να μαθαινω για τα αρσενικα που αυτα κελαηδανε για να καλεσουν τα θηλυκα, και ουχι τα θηλυκα. και τι πουλακι ειναι τουτο? ειναι μιξη καναρινιου και καρδερινας, δεν ειναι κιτρινο, ειναι με γραμμες καφε και γκρι και λιγο κιτρινο στην ουρα του, εκεινο 'κει ψηλα, στη γωνια αριστερα.
ποσο? τοσο. ενα λεπτο να σηκωσω απο τη ταμειακη και ερχομαι. και γρηγορα, γιατι και μια κυρια σταματησε μετα απο μενα και ρωταγε και κεινη και εκανε παζαρια στη τιμη και εμπιστοσυνη δεν μπορουσα να εχω στον μαγαζατορα μπας και μου αλλαζε το πουλακι που 'χα διαλεξει με καποιο πιο αδυναμο.

αμαρτια αυτο που λεω, αλλα ηθελα το πουλακι μου να κελαηδει σε ολη τη πλαση. το 'χα αναγκη. εγυρισα, πληρωσα, δεν κοιταξα για καλυτερη τιμη, αν και εκ των υστερων σιγουρα μπορουσα να το παρω φθηνοτερα, αλλα δεν με ενοιαζε. διαλεξα ενα κλουβακι, το πιο ομορφο, εντονο ανοιχτο μωβ ολο βαμμενο και ο,τι πιο ωραιες μπανιεριτσες, ποτιστρες, φαγακια και μια παραμανα με ματακια πανω να μην μου το ματιασουν και το 'φερα. σπιτι!

γιατι, τι ρωταει η δασκαλα τα παιδακια στο σχολειο? τιιιι? "κηπος χωρις πουλακια γινεται?" "οχι, οχι!" φωναζουν χαριτωμενα ολα τα μωρακια μαζι. ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΝΑΤΟΣ Ο ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ!!!...

....ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ Γ'.

BALABALA BAMBALUNA.

4 σχόλια:

Antoine είπε...

Hello!

Τι όμορφες φωτογραφίες είναι αυτές! Αν και αργεί να φορτώσει η σελίδα λόγω της πληθώρας του υλικού που έχεις σε αυτή.

Πότε θα έρθει το Μέρος Γ΄;

:-)

Ανώνυμος είπε...

αληθεια, η δασκαλα ρωταει τετοια πραγματα τα παιδακια??? τσ,τσ,τσ....

γεια σου balabala!! :))))

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου μικρό τρυφερό νεραιδένιο πλάσμα! Ο κήπος που ζεις παραδεισένιος, γεμάτος χρωματιστές εικόνες και μυρωδιές. Τριγύρω αναβλύζουν κρυστάλλινα νερά, ονειρικά φτερουγίσματα και κελαϊδίσματα., γεμίζουν γλύκα τις ψυχές και κάνουν τις αισθήσεις να ξεχειλίζουν γαλήνη. Αυτό το ταξίδι στον κήπο σου με γέμισε ηρεμία και φως! Να είσαι καλά BAMBALUNA!!

Puppet_Master είπε...

bala se parakalw mh ksipniseis pote.einai endiaferon na oneiraevesai sinexia san thn orea kimomenh.alla pada aftos o alhths o prigipas mas xalaei th doulia.