H BALABALA BAMBALUNA, ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ, ΠΑΙΖΕΙ ΦΛΟΓΕΡΑ!

H BALABALA BAMBALUNA, ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ, ΠΑΙΖΕΙ ΦΛΟΓΕΡΑ!
ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΠΛΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΕΝΝΗ, ΓΑΝΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΖΕΣΤΟ ΑΧΝΙΣΤΟ ΚΑΦΕ! ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

MAKING LOVE, ΓΙΟΥΝΓΚ & ΛΑΙΝΓΚ! ΤΟ ΜΠΙΛΙΕΤΑΚΙ ΤΟ ΚΟΥΤΣΙΚΟ ΤΟΥ BALABALA BAMBALUNA-ΚΙΔΙΟΥ!

"A TUNE WITHIN US" CENTRAL PARK COUNTRY, NEW YORK, 1968!

"BABY, BABY PLEASE DON'T SAY MAYBE" BABY BALABALA BAMBALUNA

"LOUIS GINSBERG AND HIS SON SOHN ALLEN GINSBERG, NEW JERSEY" by RICHARD AVEDON


δευτερα, 6 αυγουστου 2007 βραδακι, ντιν! νταν! ακριβως μεσανυχτα!
-----------------------------------------------------------------
"τατα...ταταταταταραραραρα...ταραραραταταραραραρατατατα..." ωραιο τραγουδακι ειναι τουτο, τραγουδαω ενα κομματι απο τον γαλλικο κινηματογραφο των '60ς. δεν θυμαμαι τιτλο ταινιας. κριμα που δεν μπορω περισσοτερο να το μοιραστω μαζι σας!
η διαθεση του πιλοτου? (εγω ειμαι αυτος) πολυ καλη. 1,2,3 βρουουουμ, εκτοξευομαστε!!!

ηταν στη τελευταια ταξη του λυκειου, ειχαμε ανεβει, για ανοιξιατικη ολοημερη βολτα, μιαν ωραιαν ημερα, μετα απο εξαντλητικη ανηφορα ωρας, σε ξεφωτο, υψιπεδο, ενα τεραστιο ανοιχτο χωματινο χωρο με καποια νεοφυτεμενα δεντρακια, κατι σαν ασχηματιστη πλατεια, και με ανυπερβλητη θεα, ολη την αθηνα κατω. θεα που εγω προσωπικα δεν θεωρησα ποτε ανυπερβλητη.
γυρω γυρω τα σπιτακια χαμηλα και λευκα σαν ασβεστωμενα, με αυλιτσες μικρουλες να μυριζουν γιασεμι, και με κεινες τις παλιες χαμηλες πορτιτσες, που φτανουν μεχρι τη μεση, των μικρων αυτων αυλων, των μικρων αυτων σπιτιων, τις βαμμενες και σιδερενιες που τριζουν. λιγουλακι.

καπου κει μεσα στα στενα χωμενες, τρωγοντας παγωτα και τσιχλες και σαχλαμαριτσες, ολες μαζι οι συμμαθητριες ειχαμε κανει κυκλο και φαινομασταν, και ειμασταν, ιδιαιτερα αφοσιωμενες στην αναγνωση ενος βιβλιου ψυχολογιας.

διαβαζαμε δυνατα, προσελκυοντας κι αλλο κοσμο, τους διαλογους του βιβλιου. ηταν σαν να διναμε μια μικρη παρασταση δρομου. και ηταν η εποχη που ανακαλυπταμε τους εναλλακτικους ψυχιατρους και ψυχαναλυτες οπως εριχ φρομ και καρλ γιουνγκ κ.α. ακομη και γιωργο πιντερη εως και τα μυστικα της γλωσσας του σωματος!
εννοειτο πως οι διαλογοι δεν ησαν διολου τυχαιοι. ηταν ιδιαιτεροι. ηταν ο διαλογος ενος ζευγαριου σε δυο εκδοχες. εξαιρετικα ενδιαφερουσες και οι δυο. στη πρωτη εκδοχη τα οσα οντως ελεγαν, λιτοι, απλοι, απλοικοι καθημερινοι διαλογοι, φορτισμενοι ομως ψυχολογικα, με παραπονο η΄θυμο. και στη δευτερη, τα οσα στην πραγματικοτητα υπονοουσαν οι δυο του ζευγους, συνειδητα η' ασυνειδητα.
παραδειγμα, "εισαι ψυχρος" ελεγε η γυναικα στον αντρα, ενω στην πραγματικοτητα ηθελε να πει "δεν με φιλας καθε πρωι πριν φυγεις για τη δουλεια, και ετσι εγω νιωθω οτι εισαι ψυχρος". καπως ετσι, το παραδειγμα μου οχι το πιο πετυχημενο, στο βιβλιο σαφως πιο ακριβεις και ευστοχοι οι διαλογοι, στα οσα υπονοουσαν κυριως.

αυτο το βιβλιο εψαχνα εκτοτε να το βρω. ημουν σιγουρη πως ηταν εργο του καρλ γιουνγκ. για χρονια, σταθερα και επισταμενως εψαχνα να βρω αυτο το βιβλιαρακι στην βιβλιογραφια του γιουνγκ, σε αθηνα και λονδινο, στα σπεσιαλ departments των, του λονδινου, εξαιρετων βιβλιοπωλειων.
να παρει, ηταν αδυνατον να το βρω και ειχα πεισμωσει. αγορασα τελικως ενα βιβλιο του
γιουνγκ, αλλο περιφημο και μοναδικο, το περι του συλλογικου υποσυνειδητου "συγχρονικοτητα, ο αορατος κοσμικος ιστος".

οταν καποιος εχει σπουδασει, μια απο τις πλεον ενδιαφερουσες ικανοτητες που καλλιεργει, βρισκεται στο να σπαει τους κωδικους δυσαναγνωστων μεταφορικως, σκληρων επιστημονικως, στριφνων, δυσνοητων βιβλιων που μακαρι να εφταναν και ολα τους σε κατι σαν σε οργασμο, σε ενα ευφυες συμπερασμα σαν σε ξεφωτο, να, σαν την πλατεια που καναμε τη βολτιτσα μας πιο πανω. εχω σπουδασει και υπηρξα και αριστη.
να λοιπον, παλι που μετα απο καιρο, ενα απο τα πολυ δυσκολα βιβλια που επρεπε να αποκωδικοποιησω ηταν και τουτο του καρλ γιουνγκ. χρονια ειχα να πιασω τετοιο δυσκολο βιβλιο.
βεβαια ολα εξαρτωνται απο το τι θελεις. αν επιθυμεις ετσι, μπορεις να το ξεπεταξεις τσακα τσακα και οταν σε ρωτησει η δασκαλα ποια ειναι η κεντρικη ιδεα, να μπορεις να ξεστομισεις μια ολοκληρωμενη προταση, μια μονο ομως, και να 'ναι α, αντε, καλουτσικη!

εγω ομως εχω ορεξη και περιεργεια. και οταν δε, διαισθανομαι οτι το συμπερασμα του βιβλιου θα ειναι κατι σαν enlightment τοτε τα θελω ολα!!! σαν τον κλουζω, σαν τον χωροφυλακα -ντε φινες- κρουσω, σαν τον ηρακλη πουαρω, σαν τον χολμς, σαν τον αστυνομο μπεκα, χιχι, μου διαπερνα το κορμι ενα ριγος, ενα παθος και θελω ολα! να τα καταλαβω! ολα!!!
σαν να ετοιμαζομαι για εξαιρετικα λεπτεπιλεπτη επεμβαση ως χειρουργος να κανω, δεν θελω να αφησω τον συγγραφεα κιχ! να κανει χωρις να τον παρω ειδηση! καθε βημα του συγγραφεα, καθε του β που ακολουθει το α του, ολο του τον ειρμο και καθε συνειρμο, ολα! να μην μου ξεφυγει τιποτε! αλλιως πως θα φτασουμε σε οργασμο με τον συγγραφεα! γιατι ερωτα κανεις με τον συγγραφεα, αλλα τι? χιχι.
τοτε λοιπον, αν ετσι προσεγγισει καποιος ενα βιβλιο, δυσνοητο κατ' αρχας, ναι, θα εχει προβλημα. και ναι, φυσικα και ειχα.

τα καταφερα ομως. one way or another, ουτως η αλλως, ημουν μερος αναποσπαστο αυτου του συλλογικου υποσυνειδητου. το γνωριζα, το ειχα νιωσει, ειχαμε ονειρευτει μαζι. ειδα και ενα πουλακι να μου χτυπαει το παραθυρο σε ωρα αναπαντεχη, για οποιον εχει διαβασει τουτο το βιβλιο καταλαβαινει τι λεω.
δεν εχω ομως τολμησει ακομη να ξεκινησω το δευτερο μερος του, το οποιο αναφερεται σε επιστημονικο πειραμα με αστρολογικα και μαθηματικα. μια των ημερων.

εκεινο ομως το βιλιαρακι με τις φιλεναδες συμμαθητριες ακομη δεν το ειχα εντοπισει.
mais, c'est pas possible ca! ηταν ενα σοβαρο θεμα που εκκρεμουσε. οταν ο serte, ο φιλος blogger serte, εγραψε τη μαγικη λεξη "laing", μα βεβαια! αυτο το "νγκ" με ειχε τρελανει, οχι γιου-νγκ αλλα λε-νγκ!
το βιβλιο που εψαχνα ειναι η' το "do you love me?" η'το "knots" του r.d. laing, οπου knots νοουνται οι κομποι στις ανθρωπινες σχεσεις.
oh, lala! ημουν μαγκας, το βρηκα! χιχι

ω, ναι. αυτο το σημειωνω και ω ναι, θα παω στο βιβλιοπωλειο να παραγγειλω και τα δυο. οχι, τουτη τη φορα δεν θα περιμενω να μου το προσφερουν οι ευγενικες εφημεριδες στα περιπτερα. μια ετσι και μια αλλιως. ετσι, για την αρμονια του συμπαντος. οm.

balabala bambaluna!

gixa!! "i am a cow-girl, do you wanna be my cow-boy?" τραγουδω ξανα, παρεα με τον αστυνομο μπεκα στον alpha.

1 σχόλιο:

Lorelei Am Rhein είπε...

Πώς να μη μού αρέσει το blog σου;
Vargas, Mucha, Laing, Ginsberg κι άλλους αγαπημένους έχεις εδώ...